Special-øl
  

Øltyper:  < 

Traditionelt deler man øl i to typer henholdsvis undergæret og overgæret øl.
Den gammeldags brygmetode er at overgære øllet, der således kan benævnes ale. Herved får man en meget fyldig og frugtet øl. I sidste århundrede introducerede man de undergærede øltyper. Undergæret øl kaldes også for lagerøl da det tidligere skulle lagres og modnes førend det kunne drikkes. I Belgien brygges der stadig øl ved spontangæring med vilde gærstammer. Disse kaldes vildgærede øl.

Vort ølkort vil ofte variere. De skiftende årstider spiller naturligvis ind således at vi i sommerperioden vil satse mere på de lidt lettere øltyper mens de lange kolde vintermåneder er helliget de tungere og fyldigere typer. Men det hænder meget ofte, at vi simpelthen falder for en ny og spændende øl, en oplevelse vi nyder at dele med andre ølelskere.

 

 © 2014 Kruts Karport, dele citeret fra andre hjemmesider